Geboortetraumaconsulent 

Vol vertrouwen zwanger, vanuit je intuïtie bevallen en op een vriendelijke manier herstellen.

Jantina van der Valk-Kooistra

In juli 2016 werd ik na een hele fijne zwangerschap moeder van een gezonde zoon. Helaas verliep de bevalling anders dan verwacht en duurde mijn lichamelijk en emotionele herstel lang. Het gevoel 'hier moet ik iets mee doen' bleef boven komen, maar ik had geen idee wat.

Vanaf zijn geboorte heb ik mijn zoontje veel gedragen in een draagdoek. Ik genoot er volop van om hem dicht bij me te hebben en de kleine man leek een bijna onstilbare 'huidhonger' te hebben. Hier wilde ik ook andere ouders graag kennis mee laten maken en op 1 april 2017 ronde ik de basisopleiding tot draagconsulent bij 'Die Trageschule' af. Met veel plezier geef ik in midden Friesland draagconsulten aan huis en regelmatig geef ik als consulent advies in Draagkracht Utrecht.

Ondanks dat ik van mijn zoontje genoot, bleef ik met veel pijn en verdriet terugdenken aan mijn bevalling. Ik zocht hulp, maar die bleek lastig te vinden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een psycholoog die mij met behulp van EMDR hielp om van de herbelevingen af te komen. De acute symptomen van mijn geboortetrauma verdwenen grotendeels naar de achtergrond. Het gevoel dat ik moeders met dezelfde ervaring wilde helpen, bleef.